plosca

Postavljeni temelji za novo kočo na Okrešlju

Velika prostovoljna akcija na Okrešlju, katere glavni namen je bil betoniranje temeljne plošče za novo kočo, je uspela v vseh pogledih. Skupina prostovoljcev iz vse Slovenije se je ob sedmih zjutraj zbrala na gradbišču in kmalu za tem so se skozi megleno jutro zaslišali glasovi treh velikih mešalcev betona, ki so neprekinjeno brneli do večera. Sprva je potekalo delo počasneje, zvrstilo se je nekaj tehničnih zapletov, nato pa so vse ekipe ujele ritem, delo je steklo in plošča je iz minute v minuto rasla. Vzporedno s samim betoniranjem se je na drugi strani plošče najprej še polagala armatura, skozi ves dan se je s tovorno žičnico iz doline prevažalo dodaten cement in stiropor za izolacijo, opravilo pa se je tudi nekaj manjših del okoli zimske sobe in začasnega Frischaufovega doma.

Image

Glavna nit dneva je bilo betoniranje temeljne plošče. Delo ni zastalo niti med kosilom niti med večerjo, ki sta potekala v izmenah. Ko se je začelo temniti, se je nad gradbiščem prižgal reflektor, tisti za mešalcem so prižgali naglavne svetilke, da so lahko nadzirali gostoto mešanice, samokolnice pa so še naprej brez predaha vozile od mešalcev na ploščo in nazaj. Tako vse do desetih zvečer, ko je bila temeljna plošča končana, mešalci ugasnjeni, utrujena ekipa pa navdušena nad delom, ki ga je opravila.

Image

V akciji je sodelovalo več kot 60 prostovoljcev iz Planinskega društva Celje Matica in številnih planinskih društev po Sloveniji, akciji pa se je pridružilo tudi nekaj prostovoljcev, ki niso člani PZS. V ploščo je bilo vlitih dobrih 100 kubičnih metrov betona. Za strokovno izvedbo in skladnost z gradbenimi načrti je skrbela ekipa Stonex in Gradnje Marguč.

Ob uspešno zaključeni delovni akciji se člani Planinskega društva Celje Matica zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki ste pomagali, in številnim podjetjem, ki ste nas materialno podprli in omogočili izvedbo delovne akcije. 

Hvala:

  • Pivovarni Laško za podarjeno tradicionalno hribovsko Laško pivo, ki je prijetno prijalo po napornem delu.
  • Podjetju Davidov Hram iz Ljubnega za podarjeno pivo, radler, vodo in osvežilne sokove, s katerimi smo lažje premagovali težke lopate.
  • Pekarni Miš Maš iz Mozirja za sveže pečen kruh in peciva, da smo lahko napolnili naše želodčke.
  • Hmezad trgovini iz Arje vasi za podarjene sirarske in mesne izdelke, s katerimi smo obložili kruh.
  • Mesarstvu Čas iz Žalca za donacijo svežega govejega mesa za ogromne količine golaža, ki nas je okrepčal na polovici delovne akcije. 
  • Podjetju Uniforest iz Latkove vasi, ki je podarilo neskončne trakove, s katerimi bomo v prihodnje na Okrešelj varno pripeljali vso opremo za nadaljevanje gradnje novega planinskega doma.

Hvala iz srca, da nas podpirate v teh časih. Skupaj bomo zmogli.

Prostovoljci in člani PD CELJE MATICA